Provider VPS in NL, welke gebruiken jullie?

Tot nu toe gebruikte ik Neostrada als hosting provider voor mijn CentOS VPSsen. Op deze VPSsen deployde ik mijn Xojo web-applicaties (Linux) met een MySQL DB. Deze VPSen werkten out-of-the-box direct goed (met WHM en CPanel). Ze zijn echter naar een nieuw virtueel platform overgestapt en nu zijn mijn Xojo web-applicaties met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen (ook niet met uitgebreide support van Neostrada). Het CGI script voor de webapplicatie wil gewoon niet meer lopen op die nieuwe servers.

Ik ben dus op zoek naar een andere provider voor CentOS VPSsen die out-of-the-box goed werken met Xojo web-applicaties, ik ben namelijk geen Linux specialist die een Linux machine vanaf blanco inricht/configureert. Welke provider gebruiken jullie en leveren deze ook een out-of-de-box VPS leveren waarop Xojo web-applicaties direct werken?

Xojo Cloud is nog geen optie want op die servers staat geen MySQL, alleen SQLite (volgens de FAQ) . Daarnaast werk ik ook met een aantal in Xojo ontwikkelde console apps (deamons) en ik weet niet zeker op die werken op de Xojo Cloud VPS.

Alvast dank voor jullie input!

Wij gebruiken VPS.Net (servers in Amsterdam) en ik zie dat CentOS 5.5 LAMP daar nog tussen de mogelijke keuzes wat OS betreft staat.
De meer recente versies zijn 64 bit, en dus geen optie tenzij je manueel 32 bit libraries kan installeren (niet geprobeerd).
Wij gebruiken echter geen web applicaties dus weet ik ook niet hoeveel je moet doen om die te doen werken.
Ikzelf (priv) heb een VPS in de V.S. waar ik een test op gedaan heb met een webapplicatie. Deze draait ook op Centos en dat af alvast geen probleem.

Veel success.

Neostrada was bereid om een kloon te maken van 1 van mijn wel draaiende servers. Na klonen en instellen van de kloon werkte het wel gelijk goed. Het zit hem toch in de combinaties van 32bits library dependencies en haperend cgi script (gegenereerd door de laatste versie van Xojo). Ik ga in ieder geval wel even kijken op VPS.net wat zij aanbieden. Dank voor je reactie.

Mijn klanten gebruiken over het algemeen eigen on-premise virtuele servers, dus over VPS kan ik helaas niet meepraten hoewel ik wel genteresseerd ben als hier goede opties voor zijn in Nederland.

De enige optie waar ik echt tevreden over ben is standalone. Dit biedt mij op gewone virtuele servers de beste performance en de minste problemen. Zelfs op een Synology server met een x86 processor is dit een mooie optie, al is het maar om te kunnen testen.

Op Windows draaien mijn applicaties als service. Voor de klant wordt dit ook nog eens heel gemakkelijk gemaakt door een installer script met InnoSetup te maken waar voor de klant de service al genstalleerd wordt. Het vergt dan nog een minimale inrichting.

Ik heb al een tijdje een account bij 1701 Software, op een server in Amsterdam. Hierop run ik cgi en ook een paar MySQL databases. Werkt goed en kost mij slechts E. 250,00 / jaar.
1701 software Ik heb dit account genomen omdat ik wilde experimenteren met CGI en daarbij ook ruimte wilde voor databases.
Het werkt heel goed en stabiel.
Voor intern gebruik ga ik tot dusver voor standalone webapps op een Windows server.

Ik had inderdaad ook op 1701 zitten kijken. Zij zijn wel meer ‘Xojo aware’ dan mijn huidige provider. Voorlopig is er nog even een andere server van mij gekloond. Een andere optie is om een Mac Mini als server te gaan inzetten, heb ik alles in eigen hand en ga ik het zelf serveren maar dat stelt dan weer eisen aan de internet verbindingen.

Klein nadeeltje betreft 1701 . . … als Phlip een weekje naar de Bahama’s is dan kan het even duren voordat hij zijn mail beantwoordt. Voor serieuze productie zou ik liever niet afhankelijk willen zijn van slechts 1 persoon.

For what is worth…

Ik bouw (voorlopig) uitsluitend proof of concept apps. Ik had enkele 2014 release draaiend onder VPS van server4you (CentOS 6). Maar na XOJO release 2015-3 krijg ik daar niets meer aan de praat.

Ik heb na wat onderzoek besloten om naar Ubuntu 1404 LTS over te stappen. Daarvan heb ik nu een VPS geopend op Strato. De eenvoudigste (9,- per maand). We wat meer server instellingen nodig (ik heb het lijstje instructies van de Xojo site gevolgd). Tot nu toe werkt dit allemaal prima, inclusief cgi applicaties. Zie bijvoorbeeld http://www.bedrijfsinnovatie.nl/cgi-bin/BG32/bg32.cgi.
Dit is allemaal development dus het kan er wel eens uitliggen omdat ik een nieuwe versie aan het deployen ben.

Mac mini ? Oh … voor experimenteren bedoel je Richard ?