Windows 10 htmlviewer youtube error

  1. last week

    Sean C

    Dec 2 New Zealand

    Well, well...
    Windows 10 is killing me. I have scoured the forum and nothing seems to help.
    Whenever I try to load a YouTube video into an HTMLViewer, all I get is a black screen. All my app help is with YouTube videos.
    I've tried changing the render to webkit/native, I've tried every conceivable combination of LoadUrl strings

    The dumb thing is that in Mac, it works perfectly... here's the Mac code:

    HTMLViewer1.LoadURL("https://youtube.com/embed/Rv57s3wPdp0")

    When I try and do this on a Windows machine, I get just a back htmlviewer... is there a fix for this?

    if I try
    HTMLViewer1.LoadURL("https://youtube.com/v/Rv57s3wPdp0")
    I get a message
    Flash-embedded videos are no longer supported but you can still watch this video on YouTube

    The funny thing is that, on windows, this all used to work!

  2. Norman P

    Dec 2 Pre-Release Testers, Xojo Pro under a bus

    Native or Webkit renderer ?

  3. Sean C

    Dec 2 New Zealand

    I've tried both - neither work

  4. Anthony C

    Dec 2 Pre-Release Testers, Xojo Pro, Third Party Store GraffitiSuite Developer
    Edited last week

    The original URL works for me with both Native and WebKit in 2019R2.1. Which version of Xojo are you using? 32- or 64-bit?

    UPDATE
    Both working in R1.1 as well.

  5. Sean C

    Dec 2 New Zealand

    I've tried the latest version as well as the 2014 version - neither work :(

    My goal is to have my YouTube video be full screen and fill up the html viewer. I can get it to load everything else but not YouTube.

    I've even tired movie player - no dice

  6. Anthony C

    Dec 2 Pre-Release Testers, Xojo Pro, Third Party Store GraffitiSuite Developer
    Edited last week

    Have you tried on a different system? As I said, it works here. Something may have changed with a Windows Update.

  7. Kimball L

    Dec 2 Pre-Release Testers, Xojo Pro Meridian, ID, USA

    Or perhaps something is amiss with your specific windows internet security/privacy settings?

  8. Michel B

    Dec 2 Pre-Release Testers, Xojo Pro

    You may want to set the userAgent property.

    https://www.whoishostingthis.com/tools/user-agent/

or Sign Up to reply!