SMTP Secure Socket R2019.2.1

  1. 3 weeks ago

    Anyone have an issue with SMTP Secure Socket Property Name in Release 2019.2.1? When I analyze a Project in the new release get the following error:

    ForgotPwdPage.SendSocket.Name Layout (property name) – Type mismatch error. Expected Integer, but got TextLiteral Name.

    Don't get this error in Release 2019.1.1. Reverting back to this release until the issue can be resolved or explained.

    What name does your socket have? Is it a reserved name? I have one SMTPSocket left and don't get this error.

  2. Beatrix W

    Nov 27 Pre-Release Testers, Third Party Store Answer Europe (Germany)

    What name does your socket have? Is it a reserved name? I have one SMTPSocket left and don't get this error.

  3. The name is "SendSocket" and defined as an SMTPSecureSocket. Since this isn't an issue in 2019 R1.1 I searched in the 2019 R2.1 Release Notes and didn't see where "SendSocket" has been defined as a reserved name. Since I removed 2019 R2.0 from my development machines, I am unable to determine if it became a reserved name in that release which I assume would have carried forward to 2019 2.1.

  4. Norman P

    Nov 27 Pre-Release Testers, Xojo Pro under THE bus

    Its not a reserved name
    Would have to have a copy of the project but I have a suspicion about what might be causing this

  5. Norman, I find it interesting that the same project with no modifications errors in 2019 R2.1 but no issues in 2019 R2.1. Would be interested in what your suspicion(s) might be.

  6. Norman P

    Nov 27 Pre-Release Testers, Xojo Pro under THE bus
    Edited 3 weeks ago

    well there are / were some property changes between 1.1 and 2.1 and I wonder if one of those is tripping things up
    perhaps in 1.1 the default connection type is set to something that no longer exists in 2.1 ?

    I've seen the case where its a property value like that but the IDE cant show you the specifics so you get an error like this

  7. Rick A

    Nov 27 Pre-Release Testers (Brazil. UTC-3:00)

    Same code, different behavior in different IDE versions is a IDE related problem. As Norman is a prior Xojo Engineer, he intuits internal things out of user control. But I can say it seems a bug needing a report.

  8. Norman P

    Nov 27 Pre-Release Testers, Xojo Pro under THE bus

    Is this a control that is on a layout ?
    if so open the project in 2019r1.1 and 2019r2.1 at the same time (DO NOT edit it in both !)
    Just want to look at the settings you can see
    Compare the property setting and see if there is one that is different (or missing) in 2019r2.1 from the 2019r1.1 version
    That may be relevant here

or Sign Up to reply!