Windows 10 htmlviewer youtube error

  1. 7 weeks ago

    Sean C

    Dec 2 New Zealand

    Well, well...
    Windows 10 is killing me. I have scoured the forum and nothing seems to help.
    Whenever I try to load a YouTube video into an HTMLViewer, all I get is a black screen. All my app help is with YouTube videos.
    I've tried changing the render to webkit/native, I've tried every conceivable combination of LoadUrl strings

    The dumb thing is that in Mac, it works perfectly... here's the Mac code:

    HTMLViewer1.LoadURL("https://youtube.com/embed/Rv57s3wPdp0")

    When I try and do this on a Windows machine, I get just a back htmlviewer... is there a fix for this?

    if I try
    HTMLViewer1.LoadURL("https://youtube.com/v/Rv57s3wPdp0")
    I get a message
    Flash-embedded videos are no longer supported but you can still watch this video on YouTube

    The funny thing is that, on windows, this all used to work!

  2. Norman P

    Dec 2 Pre-Release Testers, Xojo Pro outside

    Native or Webkit renderer ?

  3. Sean C

    Dec 2 New Zealand

    I've tried both - neither work

  4. Anthony C

    Dec 2 Pre-Release Testers, Xojo Pro, XDC Speakers, Third Party Store, Forum Moderators, MVP GraffitiSuite Developer
    Edited 7 weeks ago

    The original URL works for me with both Native and WebKit in 2019R2.1. Which version of Xojo are you using? 32- or 64-bit?

    UPDATE
    Both working in R1.1 as well.

  5. Sean C

    Dec 2 New Zealand

    I've tried the latest version as well as the 2014 version - neither work :(

    My goal is to have my YouTube video be full screen and fill up the html viewer. I can get it to load everything else but not YouTube.

    I've even tired movie player - no dice

  6. Anthony C

    Dec 2 Pre-Release Testers, Xojo Pro, XDC Speakers, Third Party Store, Forum Moderators, MVP GraffitiSuite Developer
    Edited 7 weeks ago

    Have you tried on a different system? As I said, it works here. Something may have changed with a Windows Update.

  7. Kimball L

    Dec 2 Pre-Release Testers, Xojo Pro Meridian, ID, USA

    Or perhaps something is amiss with your specific windows internet security/privacy settings?

  8. Michel B

    Dec 2 Pre-Release Testers, Xojo Pro

    You may want to set the userAgent property.

    https://www.whoishostingthis.com/tools/user-agent/

or Sign Up to reply!