Problem with docs.xojo.com: incorrect escaping of quotes

  1. 5 days ago

    Thomas T

    May 15 Pre-Release Testers, Xojo Pro Europe (Germany, Munich)

    See https://docs.xojo.com/index.php?title=UserGuide:Secure_Web_Login_Screens

    You'll find a code sample with this line in it:

    Dim url As String = "https://%22 + host

    That should read, however, as:

    Dim url As String = "https://" + host

    There's a bug in the renderer for Xojo code. It seems to think that "/" is an escaping lead char and changes the double quote char into a quoted code. That's clearly wrong.

    Has someone looked into that? If not, let me have a look at the code and I'll get it fixed.

    Fixed.

  2. Paul L

    May 15 Xojo Inc Answer http://docs.xojo.com

    Fixed.

  3. Thomas T

    May 15 Pre-Release Testers, Xojo Pro Europe (Germany, Munich)

    I see what you did there. You worked around the bug instead of fixing it. :)

    Sneaky but efficient. Kind of a elite operation - I wished it would be fixed at the source because I was not able to figure out how to fix this, i.e. it's not obvious. But then, hardly anyone edits the docs anyway, so it's not that big of a deal anyway, I guess.

  4. Sascha S

    May 15 Pre-Release Testers, Xojo Pro Germany

    @ThomasTempelmann You worked around the bug instead of fixing it.

    Why is writing Quotes as Entity a "workaround"?
    I am just curious ;)

  5. Thomas T

    May 15 Pre-Release Testers, Xojo Pro Europe (Germany, Munich)
    Edited 5 days ago

    There is a bug, and instead of fixing the bug, Paul has added a wrapper around the quote char, telling the renderer not to interpret it. That avoids the misinterpretation, and is therefore a work-around, as it does not address the actual bug.

or Sign Up to reply!