Nederlands kanaal

 1. ‹ Older
 2. 6 years ago

  E J

  4 Nov 2014 Testers, Xojo Pro Heemstede, Netherlands

  Werk nu 3 maanden met Xojo.
  Ik ben langzaam maar zeker vanuit open-source omgevingen en MSoft op Xojo aan het overstappen. Vanwege de stabielere web-omgeving en de snellere ontwikkeltijd. Werk alleen commercieel en tot nu klant specifiek. Ben bezig de eerste omzettingen van bestaande klant-applicaties naar Xojo te realiseren.
  Wacht met smart op de native iOs apps mogelijkheid.
  Zit in Heemstede en ben benieuwd of er Xojo ontwikkelaars in de buurt zitten.

 3. Joost R

  5 Nov 2014 Testers, Xojo Pro The Netherlands

  Ook mijn verhaal, zij het een jaartje langer. Het is belangrijk om wat mensen te kennen binnen de familie, dat helpt enorm. Een actieve NL gebruikersgroep zou ook niet gek zijn.

 4. Vincent V

  10 Nov 2014 Amsterdam, The Netherlands

  In de jaren nul had ik een RealBasic licentie voornamelijk voor hobby doeleinden. Sinds de introductie van de iPhone in 2007 zit ik te wachten op ondersteuning van iOS door RealBasic/Xojo. Maar time-to-market is niet het sterkste punt van de Xojo mannen. Het duurt allemaal veel te lang. Aangezien iOS nog steeds niet in beta is, verwacht ik het pas tweede helft 2015 op de markt. Tegen die tijd is het wel een idee eens een Nederlandse gebruikersdag te organiseren. De belangstelling zal dan wel toenemen.

 5. Paul S

  11 Nov 2014 Testers, Xojo Pro Europe (Netherlands, Den Haag)

  @Vincent V iOS is op dit moment in beta.
  Die kun je alleen downloaden als je Pro license hebt.
  Maar je hebt eigenlijk wel gelijk, ze zijn al veel te laat.

 6. Vincent V

  12 Nov 2014 Amsterdam, The Netherlands

  @PaulSondervan Ik wist niet dat Xojo iOS de alpha-status al verlaten had. Is het mogelijk met de beta-versie om apps te compileren en bij de App Store in te dienen? Of verlopen die apps?

 7. Paul S

  12 Nov 2014 Testers, Xojo Pro Europe (Netherlands, Den Haag)

  Sorry, ik heb geen idee. Ik ben (op dit moment) niet bezig met iOS ontwikkeling.

 8. Christoph D

  12 Nov 2014 Testers, Xojo Pro

  Ik kan niet veel loslaten ivm iOS maar dit kan ik wel kwijt: De huidige versie kan zeker compileren voor een echt iDevice en je kan deze perfect indienen voor de AppStore. Xojo codesigned de app automatisch voor je.

  Volgens mij is de eerste release nog voorzien voor dit jaar (zoals aangekondigd door Xojo Inc). Zeker en vast geen vapourware. :-)

 9. Alexander v

  13 Nov 2014 Europe (Houten, The Netherland...

  Ik ben erg benieuwd. Het komt in elk geval niks te vroeg :( .

 10. Jacco S

  28 Nov 2014 Grootebroek, Netherlands

  iOS ziet er veelbelovend uit, heb hier nog niet zoveel tijd in kunnen steken als ik zou willen

 11. 5 years ago

  Derk J

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro

  @Boudi vVlijmen Werk nu 3 maanden met Xojo.
  Ik ben langzaam maar zeker vanuit open-source omgevingen en MSoft op Xojo aan het overstappen. Vanwege de stabielere web-omgeving en de snellere ontwikkeltijd. Werk alleen commercieel en tot nu klant specifiek. Ben bezig de eerste omzettingen van bestaande klant-applicaties naar Xojo te realiseren.
  Wacht met smart op de native iOs apps mogelijkheid.
  Zit in Heemstede en ben benieuwd of er Xojo ontwikkelaars in de buurt zitten.

  Ik zit in de zaanstreek.

 12. Joost R

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro The Netherlands

  Wijchen

 13. Derk J

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro

  Binnenkort zal er wat meer nederlandse activiteit moeten komen. Graag hoor ik of er belangstelling voor een blog is in het nerderlands.

 14. Joost R

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro The Netherlands

  Op 18 september is er een Xojo/MBS event in Scheveningen. Kom jij ook Derk ?

 15. Derk J

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro

  Dat is wel de bedoeling.

 16. Derk J

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro

  @Tom P We hebben eerder Web gedaan en de afgelopen keer dus de veranderingen in Xojo. De fysieke ruimte is er, het is nu zaak om er handen en voeten aan te geven in de zin dat Xojogebruikers in Nederland weten waar en wanneer ze er moeten zijn. Ik zit binnen Klokhuis, dat maakt veel dingen makkelijker. Deze site zou best geschikt zijn voor de aankondiging. Maar Derk moet ook willen natuurlijk of iemand anders. De vorige keer ging hij met een prijs naar huis op de tombola dus wie weet, lol.

  Er was zeker belangstelling voor, zodoende voor herhaling vatbaar. Wat betreft de gewonnen prijs; een apple tv. Zeer handig, en wordt nog steeds gebruikt.

  Ik vraag me af of er behoefte is aan een Nederlandse Xojo blog. Wat betreft de lezingen/meetings dit zal in de nabije toekomst vaker gehouden worden is de bedoeling. Hoe meer belangstelling hoe beter.

 17. Joost R

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro The Netherlands

  @Derk J Ik vraag me af of er behoefte is aan een Nederlandse Xojo blog.

  Wat wou je daar delen wat niet bestemd is voor de internationale community ?
  Een NL gebruikersgroep zou ik wel toejuigen.

 18. J.G. S

  12 Oct 2015 Netherlands

  Beste mensen,

  Ik ben Koos Schroën, woon in Heythuysen, Limburg, lang geleden begonnen met Atari, daarna VB6 en na wat nieuwere versies van VB te hebben geprobeerd Xojo ontdekt. Heb er een beetje een haat/liefde verhouding mee, eenmaal iets ontwikkeld werkt het geweldig maar er is zoveel wat je moet uitzoeken. Soms heel frustrerend. Verder heb ik de indruk dat het voor Windows niet wordt doorontwikkeld. Dingen die niet goed werken worden niet verbeterd. Maar in mijn bedrijf gebruik ik nu diverse Xojo programma's. Ik ben muziekuitgever. Bestellingen via de website worden uitgelezen, bestelling door een Xojo app geprint en facturen gemaakt. Updates gaan elke avond naar mijn collega's die een module (Xojo) hebben waarmee ze alle bestanden kunnen downloaden en zo up-to-date zijn.

  Maar goed, ik ben benieuwd of er in Nederland iets is als een vereniging of dat er soms bijeenkomsten zijn.
  Ben het eens met de mening dat een Engelstalige blog een groter bereik zal hebben maar er is al zoveel wat je zou moeten lezen. Iets minder is ook wel eens fijn.

  Geen idee of jullie elkaar al langer kennen maar dan kennen jullie nu een Xojo gebruiker meer.

 19. Jaap C

  13 Oct 2015 Testers, Xojo Pro Europe, Holland

  Koos, welkom!
  Het NL deel van Xojo is erg klein. Gelukkig heeft een NL'r niet zo'n probleem met de engelse taal dus een puur NL deel zal denk ik altijd heel erg beperkt zijn.

  Zelf gebruik ik sins 1992 al een Mac en in de beginfase al de overstap gemaakt naar REALbasic 1.x
  Het blijft inderdaad altijd een beetje vechten met het gebruik hiervan. Maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij. Als developer had ik het developersysteem anders gedevelopt :-)

 20. Het aanbod om iets met Xojo op de Appledag/Klokhuisdag te doen, ligt er nog steeds. Xojo richt zich ook op andere systemen dan Apple maar daar zijn we niet kinderachtig in. We hebben een gelegenheid in Vinkeveen, vlakbij de A2 en dan heb je de mogelijkheid een presentatie bij te wonen en vooral ook om elkaar te ontmoeten. Er moet dan wel iemand opstaan een verhaal te houden. Derk deed dat eerder al. We houden de dag op 28 november dus er is nog wel even tijd ;-)

 21. Rob V

  31 Oct 2015 the Netherlands

  Hallo, Ik ben Rob en ben sinds een tijdje Xojo gebruiker/programmeur, nadat diverse in VB6 geschreven programma's herschreven moesten worden om bij de tijd te blijven. (W7/8/10).
  Eerst een paar maanden gevallen en opgestaan om de mogelijkheden in Xojo te ontdekken en ook om te ontdekken wat zo makkelijk mogelijk was, wat in VB6 wel mogelijk was. Maar daar heb ik op het (engelstalige) forum oplossingen voor gevonden.
  Ik werk met Xojo voor Windows en zal binnenkort ook Xojo voor Linux gaan gebruiiken.
  Ik weet niet hoeveel Xojo programmeurs in Nederland zijn, maar Xojo is wel een heel goed alternatief om van VB6 naar een soortgelijke ontwikkelomgeving te gaan, zonder alle moeilijkheden VB studio geeft.

 22. Newer ›

or Sign Up to reply!