Nederlands kanaal

 1. ‹ Older
 2. 6 years ago

  Jacco S

  20 May 2014 Grootebroek, Netherlands

  Voornl. bezig met in-house applicaties en hulpprogramma's. Commerciele software wel geprobeerd maar de mensen lijken hiervoor niet meer te willen betalen. En dat terwijl je hier juist veel meer tijd aan besteed, om deze software zo generiek mogelijk en meertalig te maken. Wel erg veel van geleerd, maar dit heeft uiteindelijk alleen geld gekost.

  Momenteel voor een klant een weborder applicatie aan het bouwen welke moet interfacen met Microsoft Dynamics NAV. Daarnaast ben ik voor klanten bezig met verhuursoftware en website beheer.

  iOS zal voor mij en jullie uiteraard veel meer deuren openen. Dan zal Xojo ook in Nederland veel meer exposure krijgen.

 3. Joost R

  20 May 2014 Testers, Xojo Pro The Netherlands

  Hi Jacco, je raakt hier een punt waar ik ook al even mee zit. Specifieke bedrijfssoftware: Ja Shareware: Nee.
  Voor shareware geldt, als je functioneel alles goed hebt ben je nog niet op de helft, er moet zoveel omheen omdat je niet weet wie het allemaal op welke systemen gaat installeren, en dan heb ik het nog niet over de landstaal. Het kan alleen dan winstgevend zijn als je mega veel verkoopt, en dan vraag ik mij af of Xojo wel het juiste platform is.
  Overigens ben ik wel blij met Xojo, snelle oplossingen voor gecontroleerde omgevingen.

 4. Christoph D

  20 May 2014 Testers, Xojo Pro
  Edited 6 years ago

  @Joost R Shareware: Nee.

  Really? Voor goede Shareware betaald men graag hoor - enfin, dat is toch mijn bevindingen.
  Je mag Shareware niet verwarren met Crapware hoor.

 5. Joost R

  20 May 2014 Testers, Xojo Pro The Netherlands

  Nee zeker niet. Ik gebruik zelf veel shareware en ik betaal graag voor kwaliteitssoftware. Maar als maker van shareware moet je heel veel moeite doen om het er goed uit te laten zien voor alle platformen, vertalingen moeten goed zijn, helpfiles, installscript voor alle platformen etc. Voor een paar tientjes koop je tegenwoordig hele mooie software en dan is er nog veel geld besteed aan marketing ook. Vandaar mijn stelling: wil je verdienen aan shareware, dan moet je je product echt heel vaak verkopen. Een redelijke prijs krijg je wel voor heel specifieke software, niet voor shareware, is mijn ervaring. Voor mobile apps ligt dat waarschijnlijk anders. Als je daar iets maakt wat aanslaat dan maken vele kleintjes toch een leuke boterham.

 6. E J

  4 Nov 2014 Testers, Xojo Pro Heemstede, Netherlands

  Werk nu 3 maanden met Xojo.
  Ik ben langzaam maar zeker vanuit open-source omgevingen en MSoft op Xojo aan het overstappen. Vanwege de stabielere web-omgeving en de snellere ontwikkeltijd. Werk alleen commercieel en tot nu klant specifiek. Ben bezig de eerste omzettingen van bestaande klant-applicaties naar Xojo te realiseren.
  Wacht met smart op de native iOs apps mogelijkheid.
  Zit in Heemstede en ben benieuwd of er Xojo ontwikkelaars in de buurt zitten.

 7. Joost R

  5 Nov 2014 Testers, Xojo Pro The Netherlands

  Ook mijn verhaal, zij het een jaartje langer. Het is belangrijk om wat mensen te kennen binnen de familie, dat helpt enorm. Een actieve NL gebruikersgroep zou ook niet gek zijn.

 8. Vincent V

  10 Nov 2014 Amsterdam, The Netherlands

  In de jaren nul had ik een RealBasic licentie voornamelijk voor hobby doeleinden. Sinds de introductie van de iPhone in 2007 zit ik te wachten op ondersteuning van iOS door RealBasic/Xojo. Maar time-to-market is niet het sterkste punt van de Xojo mannen. Het duurt allemaal veel te lang. Aangezien iOS nog steeds niet in beta is, verwacht ik het pas tweede helft 2015 op de markt. Tegen die tijd is het wel een idee eens een Nederlandse gebruikersdag te organiseren. De belangstelling zal dan wel toenemen.

 9. Paul S

  11 Nov 2014 Testers, Xojo Pro Europe (Netherlands, Den Haag)

  @Vincent V iOS is op dit moment in beta.
  Die kun je alleen downloaden als je Pro license hebt.
  Maar je hebt eigenlijk wel gelijk, ze zijn al veel te laat.

 10. Vincent V

  12 Nov 2014 Amsterdam, The Netherlands

  @PaulSondervan Ik wist niet dat Xojo iOS de alpha-status al verlaten had. Is het mogelijk met de beta-versie om apps te compileren en bij de App Store in te dienen? Of verlopen die apps?

 11. Paul S

  12 Nov 2014 Testers, Xojo Pro Europe (Netherlands, Den Haag)

  Sorry, ik heb geen idee. Ik ben (op dit moment) niet bezig met iOS ontwikkeling.

 12. Christoph D

  12 Nov 2014 Testers, Xojo Pro

  Ik kan niet veel loslaten ivm iOS maar dit kan ik wel kwijt: De huidige versie kan zeker compileren voor een echt iDevice en je kan deze perfect indienen voor de AppStore. Xojo codesigned de app automatisch voor je.

  Volgens mij is de eerste release nog voorzien voor dit jaar (zoals aangekondigd door Xojo Inc). Zeker en vast geen vapourware. :-)

 13. Alexander v

  13 Nov 2014 Europe (Houten, The Netherland...

  Ik ben erg benieuwd. Het komt in elk geval niks te vroeg :( .

 14. Jacco S

  28 Nov 2014 Grootebroek, Netherlands

  iOS ziet er veelbelovend uit, heb hier nog niet zoveel tijd in kunnen steken als ik zou willen

 15. 5 years ago

  Derk J

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro

  @Boudi vVlijmen Werk nu 3 maanden met Xojo.
  Ik ben langzaam maar zeker vanuit open-source omgevingen en MSoft op Xojo aan het overstappen. Vanwege de stabielere web-omgeving en de snellere ontwikkeltijd. Werk alleen commercieel en tot nu klant specifiek. Ben bezig de eerste omzettingen van bestaande klant-applicaties naar Xojo te realiseren.
  Wacht met smart op de native iOs apps mogelijkheid.
  Zit in Heemstede en ben benieuwd of er Xojo ontwikkelaars in de buurt zitten.

  Ik zit in de zaanstreek.

 16. Joost R

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro The Netherlands

  Wijchen

 17. Derk J

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro

  Binnenkort zal er wat meer nederlandse activiteit moeten komen. Graag hoor ik of er belangstelling voor een blog is in het nerderlands.

 18. Joost R

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro The Netherlands

  Op 18 september is er een Xojo/MBS event in Scheveningen. Kom jij ook Derk ?

 19. Derk J

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro

  Dat is wel de bedoeling.

 20. Derk J

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro

  @Tom P We hebben eerder Web gedaan en de afgelopen keer dus de veranderingen in Xojo. De fysieke ruimte is er, het is nu zaak om er handen en voeten aan te geven in de zin dat Xojogebruikers in Nederland weten waar en wanneer ze er moeten zijn. Ik zit binnen Klokhuis, dat maakt veel dingen makkelijker. Deze site zou best geschikt zijn voor de aankondiging. Maar Derk moet ook willen natuurlijk of iemand anders. De vorige keer ging hij met een prijs naar huis op de tombola dus wie weet, lol.

  Er was zeker belangstelling voor, zodoende voor herhaling vatbaar. Wat betreft de gewonnen prijs; een apple tv. Zeer handig, en wordt nog steeds gebruikt.

  Ik vraag me af of er behoefte is aan een Nederlandse Xojo blog. Wat betreft de lezingen/meetings dit zal in de nabije toekomst vaker gehouden worden is de bedoeling. Hoe meer belangstelling hoe beter.

 21. Joost R

  7 Sep 2015 Testers, Xojo Pro The Netherlands

  @Derk J Ik vraag me af of er behoefte is aan een Nederlandse Xojo blog.

  Wat wou je daar delen wat niet bestemd is voor de internationale community ?
  Een NL gebruikersgroep zou ik wel toejuigen.

 22. Newer ›

or Sign Up to reply!