App.Name Syntax Error !?

  1. 5 years ago

    Guy R

    16 Apr 2014 Pre-Release Testers, Xojo Pro Europe ( France, Yonne )

    Hello,

    I'm a bit puzzled here, I've reloaded my project in Xojo that I've just built 5 minutes ago, and now whenever I'm trying to launch it or build it I get this error:

    App.Name - Syntax Error

    Any idea what this could be ?

    Cheers,
    Guy.

  2. Tim J

    16 Apr 2014 Pre-Release Testers, Xojo Pro Dehydrating in AZ

    With your project open, check the Build Settings properties in the IDE for the platform you're running on and make sure that the "App Name" entry is valid.

  3. Guy R

    16 Apr 2014 Pre-Release Testers, Xojo Pro Europe ( France, Yonne )

    Yes the App Name is valid. No matter what I change I get this error.

    But no panic, I've reloaded a backup I did 15 minutes prior the issue and it is working fine again..

    But doing some experiments, it seems I have to change the App Builds Names AND the Xojo project file name (with Save As) at the same time or else I end up having this error. Very strange. I've also noticed in the project XML file a new 'Name As String' Property on the App which was not there in the working project.

    Another 'esoteric' issue ; - )

    Cheers,
    Guy.

  4. Louis D

    16 Apr 2014 Pre-Release Testers, Xojo Pro Montreal, QC, Canada

    I had this issue after encrypting some parts of my application, and then updating to a newer version of Xojo. I fixed the issue by decrypting and re-internalizing the encrypted portions of the app. It seems that my case and your's are a bit different, but there may be a common factor that escapes me at the moment.

    Perhaps there is some commonality with your case?

  5. Louis D

    16 Apr 2014 Pre-Release Testers, Xojo Pro Montreal, QC, Canada

    ... getting old and repeating myself. And I cannot edit my post either.

  6. Norman P

    16 Apr 2014 Xojo Inc North of 50

    This usually amounts to "something in the app class set up results in a syntax error" like you've tried to set a default on a property that is a class instance or something similar
    Or there's some ambiguity like a property named App or something like that

  7. Guy R

    16 Apr 2014 Pre-Release Testers, Xojo Pro Europe ( France, Yonne )

    I did not tried to set a default on a property or something. The only thing I recall is having changed the app build names and rebuild my project, save the project, renamed the project file name manually.

    At that point it was working, I could run/build the project.

    I had to quit Xojo for some other reasons.

    Then I reloaded the project and tried to build it, at this point I got the error. Then I re-saved this project (because the build number is auto-incrementing). And here, I've noticed that the XML project file was 8k bigger than the one I've just loaded which is odd having modified nothing inside the project.

    Then I examined the XML files (I always backup copies of project files) and I noticed the newly saved one had this 'Name As String' Property on the App (that I did not added myself) and some oddities like some properties having a default value in the item declaration and not in the item source (while the default value was in both before).

  8. 4 years ago

    Dan B

    25 Feb 2015 Pre-Release Testers, Xojo Pro

    I have run into this issue as well.

    I have a project in RB2012r3 that I now try run in Xojo 2015.1 but I get the App.Name syntax message.

    I can not find the problem.

    @XojoInc: Do you want me to report it on Feedback and attach the project?

  9. Dan B

    25 Feb 2015 Pre-Release Testers, Xojo Pro

    Thin I found my problem:

    I'm using localized constants, prefixed with # in the App-class fields: LaunchMessage and DisconnectMessage.

  10. 7 days ago

    Jean-Yves P

    Nov 6 Pre-Release Testers, Xojo Pro Europe (France, Besançon)
    Edited 7 days ago

    Just came in that same error : App.Name syntax error !!!
    I've just change some code to remove calls to Graphics due to xojo 2018r3
    no other error but this one.
    I've looked at the properties of the build settings, seems ok (and I did not change anything there)
    what can it be ???

    Edit: it's a desktop app that compiles ok with 2018r2

  11. Jean-Yves P

    Nov 6 Pre-Release Testers, Xojo Pro Europe (France, Besançon)
    Edited 7 days ago

    just found that strange error :
    Build settings/Shared/Description : this field was empty. fill it with anything and the compile is OK !!!

    is it a feature or a bug ?

    of course if you make an empty project, with nothing in the description field, it compiles like a charm ...
    so problem solved, but is it really ?

  12. 6 days ago

    Jason P

    Nov 7 Xojo Inc http://xojo.com/

    We'd love a copy of this and a feedback report so we can dig into what the issue is.

  13. Jean-Yves P

    Nov 7 Pre-Release Testers, Xojo Pro Europe (France, Besançon)

    @Jason P We'd love a copy of this and a feedback report so we can dig into what the issue is.

    not sure it will help because today I just removed the content of the description property, and it compiles with no error ...

  14. 5 days ago

    Jason P

    Nov 8 Xojo Inc http://xojo.com/

    You're right. In this case, the project probably wouldn't help. It's good that it's working for you now!

  15. 2 days ago

or Sign Up to reply!